Support
Inställningshjälp

Erbjud bokning direkt på din hemsida

Så snart du är nöjd med hur din bokningskalender ser ut och du har testat det för att säkra att det beter sig som förväntat för den som besöker ditt schema, är du redo att visa det för världen.

Det finns flera sätt att låta besökare göra bokningar i din kalender:

  1. Lägg en länk eller knapp på din hemsida som tar besökaren till din SuperSaaS-kalender
  2. Använd en widget som låter besökaren genomföra sin bokning utan att lämna din hemsida
  3. Visa hela din SuperSaaS-kalender i en ram på din hemsida

Det första alternativet, att använda en länk eller knapp som leder till ditt schema, är det enklaste sättet och det de flesta väljer. Det andra alternativet ger bättre visuell integration och förstärker besökarens upplevelse av att bokningssystemet tillhör dig. En ram låter dig visa den fullständiga bokningsappen i ett fönster på din egen hemsida, men riskerar leda till en sämre upplevelse eftersom vissa webbläsare blockerar kakor inuti ramar.

Förutom att lägga länken/knappen på din hemsida, kan du förstås också skicka länken till ditt bokningsschema i ett e-postmeddelande, lägga upp den på Facebook och andra sociala medier liksom även på tryckta t.ex. broschyrer och visitkort.

För instruktioner om hur du lägger upp ditt schema på Facebook så att det alltid syns där, vänligen se Erbjud bokning på din Facebook-sida

Utöver den grundläggande integrationen, finns det ytterligare möjligheter. Till exempel kan du genom att lägga till parametrar i din länk, förvälja ett särskilt datum eller sidvy. Vidare kan du, om du kräver att användare måste logga in på din hemsida, automatiskt också logga in dem på ditt SuperSaaS-schema. Om din sida är byggd med Drupal, Joomla! eller WordPress, kan du med hjälp av våra kostnadsfria plugins ställa in denna så-kallade ”single sign-on” (dvs. samtidig inloggning via en sida). Och för att integrera ditt schema ytterligare med din grafiska profil, kan du använda ditt eget domännamn, vilket gör att du kan dölja alla kopplingar till SuperSaaS om du vill.