Support
Inställningshjälp

Lägg till betalningsfunktioner i ditt bokningssystem

Om tjänsten eller resursen som du erbjuder kräver betalning, kan du visa priset vid bokning. Du kanske också vill hantera betalningstransaktionen som en del av bokningsprocessen. SuperSaaS erbjuder ett brett urval av betalningsalternativ, från att bara visa priset, till att samla in kortuppgifter, hantera betalning direkt online, eller att använda vårt kreditsystem. Bokningssystemet låter dig dessutom erbjuda olika typer av villkorsstyrda rabatter och kampanjerbjudanden där systemet kan hantera dina rabattkoder.

Att presentera priser

Oavsett om du begär betalning omedelbart vid bokning, eller om du vill hantera betalningen vid ett senare steg, kan du välja att dina tjänsters eller resursers priser ska visas. Du kan konfigurera ditt bokningsschema så att det visar fasta priser eller så att det räknar ut priset baserat på en rad prisregler, eller bokningsrelaterade kriterier som t.ex. längden på bokningen eller vilken tid det är på dagen.

Hantera betalningar manuellt

Bokningssystemet stödjer betalning via banköverföring eller checkar. Även om du tar emot betalning vid leverans, kanske du ändå vill samla in kreditkortsuppgifter vid bokning som en slags säkerhet, eller för att du ska kunna förbereda din faktura. Men hur du än vill göra är det helt upp till dig; SuperSaaS ger dig möjlighet att välja det sätt du föredrar.

Ta emot betalningar online

Om du begär betalning från dina kunder vid bokning, kan du använda vårt integrerade betalningssystem, som använder sig av PayPal, en av de största betaltjänsterna världen. Allt du behöver göra är att skapa ett gratis PayPal-konto. Dina kunder behöver inte ha ett PayPal-konto. De kan helt enkelt betala med sitt kreditkort, på liknande sätt det oftast går till att betala online.

Sälj och ta betalt med krediter

Du kan ge dina kunder alternativet att betala dig med krediter som de fått av dig eller som de köpt i webbshoppen som hör till ditt SuperSaaS-konto. Förutsatt att krediter angetts som valuta, kan kunder till och med använda sin kredit i kombination med betalningsmetoderna som beskrivits ovan.

Skapa rabatter och kampanjer

Det finns flera sätt som du kan erbjuda rabatter och kampanjpriser. Allt ifrån engångsrabatter och stående rabatter för enskilda kunder, till att acceptera kuponger/rabattkoder som del av en reklamkampanj. Genom att använda dig av prisregler, kan du dessutom implementera ett brett utbud av tidsbaserade rabatter, som t.ex. förmånliga priser på helger, lågsäsong eller vid sista-minuten-bokningar. Att erbjuda paket med krediter till rabatterat pris kan vidare vara ett effektivt sätt att bygga lojalitet och uppmuntra kunder att återkomma till dig.